TERCER MÓN

 

Tercer mónLlar El Far – Bolívia-.

Primer contacte

L’agost del 2008, un grup de voluntaris del “Faro” van viatjar a Bolívia amb la intenció de conèixer, explorar i analitzar en primera persona les necessitats més immediates d’aquest país.
L’equip, va concloure que un dels col·lectius més afectats socialment són les denominades “nenes-mamàs”. Amb només 9-14 anys es converteixen en mares i no tenen recursos suficients per poder sortir endavant per si mateixes.

Passem a l’acció

Amb aquestes premisses l’Església Evangèlica de Catalunya va ser conscient d’aquest problema i va elaborar un projecte pertinent. Es va buscar suport moral, legal i financer i el passat 26 de setembre del 2011 s’inaugurà l’ “Hogar el Faro”, en la ciutat de Santa Cruz, Bolívia, per tal d’acollir nenes que es trobessin en aquesta situació.

Qui és acollit

En aquesta llar tenen cabuda aquelles noies que han estat mares quan eren encara nenes o adolescents, concretament des dels 10 fins als 15 anys. Normalment es tracta de nenes violades o que han estat objecte d’abusos sexuals. Actualment hi ha 5 nenes amb els seus nadons i aviat esperem que en siguin 2 o 3 més.

Totes són nenes de famílies amb molt pocs recursos econòmics, no obstant, els casos més traumàtics són aquells en els que ha estat necessari separar-les de la família pel bé de l’adolescent i/o nadó. Totes han estat enviades a la llar per l’Administració, per la qual cosa la seva situació és totalment legal.

Com funciona

Les nenes estan a la llar fins que arriben a l’edat de 18 anys. Durant aquests anys, viuen amb les educadores i la resta de nenes, com si fossin una gran família. Una de les principals prioritats es oferir-los estimació perquè elles la puguin donar també al seus nadons.

A més, tenen l’atenció mèdica i educativa que necessiten, tant elles com els nens. Pel que fa a l’educació, el propòsit de la llar és que cursin els cursos de primària i després, segons les seves aptituds i desitjos, o bé continuar amb la secundària o bé fer cursos de formació professional.

Donar un futur

D’altra banda, el nostre desig és que els seus nens vagin a la guarderia a partir dels tres anys, perquè així comencin la seva educació, atès que s’ha comprovat que als nens que comencen el col·legi als 6 anys, sense cap tipus de formació anterior, els costa molt més seguir els cursos reglats.

Fa alguns mesos hem posat en marxa la campanya d’apadrinament que pretén ser un ajut més pel sosteniment de la llar.

Web i més informació


Creus que has de col·laborar, com tu puguis, en aquest projecte?
Si és així, fes-nos-ho saber: Formulari de contacte

Calendari: Activitats

Calendari EPBC

Subscripcions


 

Publicacions*:

 


Cultes a youtube

Cultes a YouTube EPBC