BIBLIOTECA

 

La Biblioteca que presentem significa la unió de les biblioteques “parroquials” de les Esglésies de Barcelona – Centre i la de Sant Pau. Tanmateix, s’hi han afegit llibres de la Comunitat de Sants i donacions particulars, fonamentalment procedents de les biblioteques personals dels Pastors Pablo García i Enric Capó. Un cop format aquest corpus inicial, també rebem amb menys freqüència de la que voldríem donatius de llibres i revistes de diverses persones. Això ens permet anar omplint de contingut els nostres fons, cosa que per falta de recursos no podem fer d’altra manera.

Com podeu veure pel nostre logotip (que no creiem que figuri mai a cap museu de la creativitat artística), entenem la Biblioteca com un treball i una responsabilitat coral que va començar fa més d’un segle amb els “Missioners”, va sistematitzar la Isabel Adams i diverses generacions de germanes i germans han anat continuant i continuarà mentre el Senyor posi als nostres cors gent amb vocació de servei.

La Biblioteca està dividida en grans blocs parts principals: Llibres i Revistes. Els llibres estan dividits per temàtiques i les revistes per les seves capçaleres.

Les temàtiques dels llibres estan ordenades per ordre alfabètic i són les següents: Biografies, Catecismes, Ciències socials, Comentaris Bíblics, Concordances Bíbliques, Conferències, Confessions de fe, Controvèrsia, Cristologia, Diccionaris Bíblics, Doctrina, Dogmàtica, Dones, Ecumenisme, Enciclopèdies de la Bíblia, Escola Dominical, Ètica, Exegesi, Grec, Guies Bíbliques, Guies de traducció, Hebreu, Historia general, Historia de les Religions, Homilètica, Inclassificables, Literatura antiga, Matrimoni – Divorci – Sexualitat, Meditacions Diàries, Metodisme, Missió, Música, Novel·la Cristiana, Pastoral, Sagraments, Sermons, Teologia General, Teologia de l’Antic Testament, Teologia del Nou Testament.

També en la categoria de llibres però en un arxiu apart tenim: Bíblies, Nous Testaments, Evangelis, Porcions bíbliques i Litúrgia.
Per fi tenim completament separats dels altres, uns llibres que sempre i amb independència de la seva temàtica, han estat considerats “Museu”, són llibres generalment molt antics, difícils de trobar o amb una significació especial per la Comunitat.
Tot plegat forma un corpus d’uns quatre mil llibres i unes cent trenta capçaleres de revistes, (d’unes en tenim les col·leccions complertes i d’altres uns quants exemplars). Tenim també un fons prou extens de llibres repetits que ens agradaria intercanviar amb altres Biblioteques i/o lletraferits.

Els llibres a la Web els podreu consultar: per Autor, per Títol, per Editorial, per Any d’edició, per Idioma i per Temàtica.
Creiem que el nostre treball és molt millorable i quedarem molt agraïts de rebre els vostres suggeriments. Som uns aficionats amb més “ganes” que coneixements, però amb l’ambició de treballar tant com calgui per tal d’obtenir resultats intel·ligibles.
Aprofitem l’ocasió per animar-vos a venir a visitar el nostre fons personalment. Si aconseguim tenir unes boniques instal·lacions, amb molts llibres i revistes perfectament ordenats i classificats però no ens visita ningú, la nostra tasca perd bona part del seu sentit.

Calendari: Activitats

Butlletí InfoCP

Cultes a youtube

El butlletí

El butlletí amb tu

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

El Dia a dia

Vols rebre el Dia a dia?

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.