ESPAI D’EXPOSICIONS

 

La Sala d’Exposicions de l’Església Protestant de Barcelona Centre té com a finalitat el suport i la divulgació de manifestacions artístiques, lloc de trobada de diferents pensaments, cultures i d’obertura al nostre voltant, mostrant una especial sensibilitat a l’interès social o col·lectiu que ens envolta.

Per tot això promou la participació d’artistes, entitats, associacions o grups que desitgin utilitza-la per la difusió de la seva obra.

Ens trobareu al carrer dels Tallers, 26 de Barcelona de 11h a 13,30 h. tots els diumenges.


EN AQUESTS TEMPS DE PANDÈMIA, L’AMOR ALS NOSTRES GERMANS I AL PERSONAL DE PRIMERA NECESSITAT FA QUE HAGUEM DECIDIT NO OBRIR FINS QUE LES CONDICIONS SIGUIN MÉS PROPÍCIES I SEGURES. ENS VOLEM I SENTIM SOLIDARIS AMB TOT AQUELL QUI PATEIX LA MORT I LA MALALTIA DE PROP, LA FAM, LA PRECARIETAT I LA SOLEDAT.
MALGRAT TOT, EL TEMPS NO S’HA ATURAT PER A NOSALTRES: CONTINUEM LES NOSTRES ACTIVITATS PER INTERNET: ELS CULTES PER YOUTUBELES MEDITACIONS DIÀRIESEL BUTLLETÍ DOMINICAL, I TEMPS DE PREGÀRIA DE CADA DIJOUS A LES 19h.

21 La dona, quan ha d’infantar, està afligida, perquè ha arribat la seva hora; però així que la criatura ha nascut, ja no es recorda més del sofriment, joiosa com està perquè en el món ha nascut un nou ésser. 22 També ara vosaltres esteu tristos, però el vostre cor s’alegrarà quan us tornaré a veure. I la vostra alegria, ningú no us la prendrà.

Joan 16, 21-22


L’ARXIU EINA FONAMENTAL DE RECORDS DE LA NOSTRA HISTÒRIA

Així es titula l’exposició que, en col·laboració amb l’arxiu històric de l’església, ens permet veure a l’espai d’exposicions un tastet de la història de les revistes protestants més antigues.

L’any 1869 trobem la primera revista “El Cristiano”, fundada pel pastor Juan Bautista Cabrera, El Amigo de la infància i l’Aurora de Gràcia, l’any 1874 i El Evangelista el 1884 fins l’España Evangélica que va reunificar totes les revistes protestants que hi havien però, malauradament, acabada la guerra civil l’any 1939 es va prohibir la seva publicació com també el Amigo de la Infancia.

Agraïm els llibres “La Iglesia Evangélica Española: 125 años de vida y testimonio” de Pablo García Rubio i “Historia del protestantismo español en el siglo XIX” de Klaus van der Grijp, que ens ha permés visualitzar els anys del començament de l’anomenada Segona Reforma al nostre país.

Com diu el pastor Pablo García en el seu llibre: “Un pequeño grupo de creyentes españoles recorrieron nuestro país, de nuevo, anunciando el Evangelio de Jesucristo, sufriendo toda clase de vituperios, escarnios y persecucions, presentando a nuestro pueblo una nueva opción de testimonio cristiano”.

Ambdós llibres estan a la vostra disposició a la Biblioteca i a l’arxiu de l’església per poder conèixer les nostres arrels.

MURAL DE NADAL

Aquest Nadal hem decorat l’espai d’exposicions amb una escena recordant el naixement de Jesús.

DIA MUNDIAL DE PREGÀRIA

El dia 2 de març celebrem el dia de pregària universal de les dones. Any rere any, i des de 1887,dones de tot el món de moltes cultures i pensament diferent han dedicat part del seu temps al recolliment i la pregària, per compartir amb altres la seva preocupació i anhel per aquet món que per molts, cada dia esdevé un lloc més perillós i mes inhumà. Un món en el que les dones i homes cristians, amb el nostre compromís, podem aportar una mica d’esperança.

Aquest any és la república de Surinam, la protagonista. Com veureu és un petit país de l’Amèrica del Sud, en el que la seva gran riquesa és la multiculturalitat.

Hem fet un recull de molts dels cartells que s’han pintat per aquesta ocasió tan especial al llarg dels anys.

Calendari: Activitats i Cultes

Butlletí Informatiu InfoCP

 

Podcast EPBC

Cultes a youtube

Dia a Dia

Clica i descarrega’t l’arxiu pdf o subscriu-te