PROTESTANTISMO Y MODERNIDAD

L´Aula Abierta de SEUT, que forma part del programa de Talleres Breves, és un fòrum per posar en diàleg la teologia, l´església i la societat i que se celebra anualment.

Aquest any, serà online el 22 d’abril de 11h a 13:30h i es podrà seguir de dues maneres:

ID de reunió: 876 9657 0902
Codi d’accés: 637696

Qui és el ponent
José Luis Villacañas és catedràtic d’Història de la Filosofia a la Universitat Complutense de Madrid (UCM), i director de la biblioteca: “Saavedra Fajardo de pensament polític hispànic”.

A més, és autor de més de 30 llibres i de més de 200 articles i treballs científics. Els darrers publicats són: “Imperio, Reforma y Modernidad I”, “La revolución intelectual de Lutero (Guillermo Escobar, 2017)”, “Imperio, Reforma y Modernidad II”, “El fracaso de Carlos V i la escissión del mundo católico ( Guillermo Escobar, 2020)”.

De què tractarà Aula Oberta
La modernitat és abans que res el procés pel qual emergeix una manera de mirar. Aquesta actitud reflexiva, auto regulativa, sistemàtica i pressionada per la voluntat de coherència, capaç de veure l’ésser humà des d’una altra perspectiva, es va desplegar en tots els àmbits de l’acció humana, des de la religió a la política.

El nou esperit va emergir a partir de l’experiència religiosa intel·lectual de Luter, profundament revolucionària, impulsada per la desvinculació radical de les ofertes existencials vigents de l’època.

La influència de Luter, Bucero i Calví serà una influència directa i comprovable, suficientment unívoca, en la formació del dispositiu modern de la divisió de poders.

Visita el web de Taller teológico a través d’aquest enllaç