El 6 de febrer de 2023, a les 4.17 a. m., la població de la regió fronterera turc-síria va ser copejada per un terrible terratrèmol de magnitud 7,9 que va durar 90 segons. Les rèpliques encara continuen. El nombre de morts trobats augmenta cada hora, també hi ha milers de ferits.

Les instal·lacions i edificis de l’Església Evangèlica Armènia i de l’Església Evangèlica a Síria i el Líban es veuen particularment afectades a la ciutat d’Alep a Síria.
Les dues esglésies van brindar assistència immediatament en forma d’alberg, aliments i roba. Les persones que van fugir als carrers abans del terratrèmol van trobar refugi a les instal·lacions de l’Església Evangèlica Armènia i l’Aleppo College, una escola dirigida per l’Església Evangèlica a Síria i el Líban.

“La gent està terroritzada. Les seves cases s’han esfondrat, no tenen llar i no saben on anar”, diu el reverend Haroutune Selimian, que va passar tota la nit a l’església amb els que busquen protecció, brindant ajuda i atenció pastoral.
Joseph Kassab, Secretari General de l’Església Evangèlica a Síria i Líban escriu: “A Alep,la nostra universitat ha obert les portes a les persones que busquen refugi. L´edifici de l´escola és un lloc segur. Ara hi ha diversos centenars de persones allà. L´església proporciona menjar i calor. El mateix passa amb la ciutat de Latakia i altres llocs de Síria on les nostres comunitats allotgen persones. Es necessiten matalassos i flassades per a aquestes persones, així com gasoil per a electricitat i calefacció. Fa molt de fred.”

“Fem una crida als nostres socis perquè estenguin una mà amiga perquè puguem ajudar el poble de Síria”, apel·la el reverend Haroutune Selimian. “Estem contents de tenir-los com a socis. Amb l’ajuda de Déu, també podrem sobreviure a aquesta terrible catàstrofe”.

És per això, i consternats pels fets, que l’església evangèlica espanyola ha decidit endegar una campanya per fer una ofrena a totes aquestes persones que malviuen per alleugerir el seu dolor.
Podeu fer les vostres ofrenes al compte: TRIODOS: IBAN ES42 1491 0001 2820 2713 0323 amb el concepte TERRATRÈMOL SÍRIA TURQUIA.

La Comissió Permanent de la IEE proposa que ens unim en un culte de pregària de tota la IEE el 5 de març i les ofrenes recollides es destinaran als treballs de la societat Gustav-Adolf-Werk a Síria amb el suport de les Esglésies Protestants a les víctimes dels terratrèmols a Síria i Turquia.

Que els més febles no quedin mai desamparats.

Documentació ampliada ofrena terratrèmol Síria 2023