El dissabte 21 d’octubre a les 19h, en el marc de la Nit de les Religions, la nostra comunitat participarà amb un espectacle musical i de lectura de textos del Reverend Martin Luther King Jr, l’any que es compleixen 55 anys del seu assassinat.

Martin Luther King, activista pels drets civils des de ben jove, va organitzar i dur a terme diverses activitats pacífiques reclamant el dret al vot, la no discriminació i altres drets civils bàsics per a la gent afrodescendent dels Estats Units. Entre les seves accions més recordades hi ha el boicot d’autobusos a Montgomery, el 1955; el seu suport a la fundació de la Southern Christian Leadership Conference (SCLC), el 1957 (de la qual va ser el seu primer president); i el lideratge de la Marxa sobre Washington pel Treball i la Llibertat, l’agost de 1963, al final de la qual va pronunciar el seu discurs «I have a dream» («Tinc un somni»), gràcies al qual s’estendria per tot el país la consciència pública sobre el moviment dels drets civils i es consolidaria com un dels més grans oradors de la història estatunidenca. La major part dels drets reclamats pel moviment serien aprovats amb la promulgació de la Llei de Drets Civils de 1964 i la Llei de dret de vot de 1965.
L’assassinat de Martin Luther King, Jr. es considera un dels magnicidis del segle xx. King és recordat com un dels majors líders i herois de la història dels Estats Units, i en la moderna història de la no-violència. Se li va concedir a títol pòstum la Medalla Presidencial de la Llibertat per Jimmy Carter el 1977 i la Medalla d’or del congrés dels Estats Units el 2004. Des de 1986, el dia de Martin Luther King Jr. és dia festiu als Estats Units.

Us hi esperem!

El programa de «La Nit de les Religions. Conviccions i Creences en Diàleg» estarà disponible pròximament.