El primer divendres de març, el moviment del Dia Mundial de Pregària s’uneix en oració i acció en les comunitats locals de tot el món. Aquest any no és diferent. Pregarem juntes, però no com estàvem acostumades. La situació de salut en cada país, cada regió i cada poble encara està sota l’impacte de la pandèmia i les restriccions per frenar la transmissió de la COVID-19. No podem ignorar-ho, sinó ser responsables en les nostres celebracions.

Al final del segle XIX, les dones baptistes dels EUA van començar a pregar i donar suport econòmicament a les missioneres escampades per tot el món. A poc a poc aquest moviment d’oració va anar creixent i ampliant-se, de manera que avui, en 140 països, al llarg de tot el món, se celebrarà aquesta litúrgia, preparada aquest any per les dones cristianes de Vanuatu. A Espanya se celebra des de 1950. Va començar a l’Església Reformada Episcopal (Comunió Anglicana), i a l’Església Evangèlica Espanyola. Anys després es va incorporar també l’Església Catòlica Romana.

Preparat per dones que ens apropen al seu país i a les seves necessitats, està obert a dones i homes que vulguin tenir una experiència religiosa que els uneixi a milers d’homes i dones que preguen també, amb la mateixa litúrgia, en diferents franges horàries, aquest primer divendres de març.

Aquest any t’esperem divendres 5 de març a les 19h a Youtube per celebrar aquest dia que, malgrat les circumstàncies, no ens volem perdre.