Estem a les portes d’una nova celebració del DIA MUNDIAL DE PREGÀRIA. La d’enguany la farem a la parròquia de St. Albertus Magnus de Barcelona, on el país encarregat de preparar la litúrgia ha estat Eslovènia. Tindrem l’oportunitat de conèixer una mica millor aquest país des de la mirada de les seves dones. El tema escollit és: Veniu, que tot ja està preparat!, sobre la paràbola que narra l’evangeli de Lluc al capítol 14.

La paràbola del gran banquet ha estat interpretada de diverses maneres al llarg de la història i sovint ha estat font de conflictes i confrontaments. Les dones d’Eslovènia ens proposen dirigir la mirada cap la teologia de la justícia vers els pobres. L’evangeli de Lluc deixa clar que el Regne de Déu i l’arribada de Jesús canviaran el món i revolucionaran la seva estructura i els seus valors.

Els àpats estructuren l’evangeli de Lluc i situa als lectors amb Jesús d’àpat en àpat. Jesús és capaç  d’asseure’s a taula amb diferents persones: fariseus, pecadors, pobres i rics. El focus està a compartir un àpat i que n’hi hagi per tothom, on el més important és menjar tots junts en una comunitat nova. Persones de diferents estrats socials, unides per la fe en Jesús. Mitjançant els àpats, Jesús desenvolupa la seva teologia d’una nova comunitat, on tothom comparteix el que té, especialment els que són rics.

Divendres 1 de març, a les 19:00 hores – Parròquia St. Albertus Magnus
(Dominiques de l’Ensenyament) carrer Mallorca, 349/ cantonada Roger de Flor de
Barcelona.

UNA MICA D’HISTÒRIA…

El primer divendres del mes de març se celebra arreu del món el Dia Mundial de Pregària.

Aquesta jornada s’emmarca en una celebració eminentment ecumènica i oberta a la participació de tothom, on des de fa molts anys reuneix a dones de la majoria de confessions cristianes per lloar Déu i pregar conjuntament per un país específic, intentant-se apropar a la seva realitat, des del missatge de l’evangeli.

El Comitè central del Dia Mundial de Pregària amb seu a New York (World Day of Prayer International Committee – web: worlddayofprayer.net) és qui té la responsabilitat d’anar assignant els països que s’encarregaran d’elaborar la litúrgia i els diversos materials que després seran emprats arreu del món.

El Dia Mundial de Pregària té els seus orígens de quan els missioners i les seves dones de l’església evangèlica obrien punts de missió a finals del segle XIX, en diversos continents, per donar suport a les dones autòctones i així a poc a poc es va anant estenent per la pròpia iniciativa de les dones, donant a conèixer el seu país des de la perspectiva de la mirada femenina.

A casa nostra es va començar a celebrar a principis dels anys 50, del segle passat, inicialment per part de l’església evangèlica però des de fa molt de temps ha esdevingut una jornada interconfessional, estenent-se per molts llocs de la geografia espanyola. Per això i dins de l’esperit ecumènic, tradicionalment participen les esglésies metodista, catòlica, ortodoxa, luterana de parla alemanya, catòlica de parla alemanya i anglicana de parla anglesa. Fruit d’aquesta participació és la celebració d’aquest dia alternativament en els temples de les diverses confessions participants. Les ofrenes que es recullen van adreçades a projectes d’ajut social del país assignat.